De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Masak Tomat
Blokjes varkensvlees gesudderd in pittig gekruide saus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 4 tomaten
- 4 lente-uien
- 1 serehstengel
- 1 kop water
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Snijd het vlees en de tomaten in blokjes, de sjalotten snipperen, de lomboks en djahe fijn snijden. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in wat olie en voeg het vlees toe. Schep het geheel door tot het vlees rondom bruin is. Voeg de overige ingredienten toe en laat het sudderen tot het vlees mals is. Lijkt de jus uit te drogen voor het vlees gaar is, voeg dan wat warm water toe.
download