De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bakwan Jamur Udang
Gefrituurde koekjes met garnalen, mais en champignons
Ingrediënten:
- 175 gr. bloem
- 150 gr. champignons
- 100 gr. mais
- 50 gr. garnalen
- 25 gr. rijstmeel
- 2 dl. water
- 1 lente-ui
- 1 ei
- peper
- suiker
- zout
- olie
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de champignons in plakjes en hak de mais en de garnalen grof. Snijd de lente-ui, de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Schil de kunyit en snijd dit fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng het met de garnalen, bloem, rijstmeel, champignons, mais, lente-ui en water. Roer het ei, zout, suiker en peper er door tot je een beslag hebt. Verhit olie, zorg er voor dat dit niet al te heet wordt. Neem telkens een eetlepel beslag en frituur dit in de olie mooi bruin van kleur. Laat de Bakwan uitlekken op keukenpapier.