De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Talam Ubi Singkong
Gestoomde cake met cassave en zoete aardappel
Ingrediënten:
Witte laag:
- 400 gr. geraspte cassave (diepvries)
- 200 gr. santen
- 50 gr. suiker
- 2 eetlepels bloem
- halve theelepel zout
Zoete aardappellaag:
- 135 gr. zoete aardappel
- 75 gr. tapiocameel
- 75 gr. suiker
- 70 gr. santen
- 1 dl. water
- 1 eetlepel rijstmeel
- halve theelepel zout
Groene laag:
- 180 gr. santen
- 125 gr. suiker
- 1,5 dl. water
- 10 daun pandan
- 2 grote eieren
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel tapiocameel
- halve theelepel zout
Bereiding:
Vet een bakvorm in wat in de stoompan past en breng de stomer aan de kook. Laat de cassave ontdooien en laat het goed uitlekken in een vergiet, knijp overtollig water er goed uit. Mix alle ingrediënten voor de witte laag door elkaar en strijk het uit over de bodem van het bakblik. Stoom deze laag voor 15 min.
Kook de zoete aardappel en prak het tot een puree. Mix de puree met de overige ingrediënten en schenk het op de gestoomde witte laag. Stoom deze laag voor 15 min.
Blend de daun pandan met het water fijn en knijp het water door een doekje. Je moet ca. 125 gr. pandanwater overhouden. Mix alle ingrediënten voor de groene laag goed door elkaar en kook het totdat het dik wordt. Schenk het op de aardappellaag en stoom de cake nogmaals voor 15 min. Laat de cake volledig afkoelen voordat je het snijdt.