Serapah Daging

Kruidige rundvleesstoof in kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 1 ltr. water
- 6 dl. dunne santen
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 cm. kencur
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels rijstmeel
- 1 eetlepel gula merah
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel peper
- kwart nootmuskaat
- zout

Bereiding:

Kook het rundvlees in het water met een snuf zout tot het bijna gaar is, snijd het daarna in plakken. Maal voor de bumbu de lomboks, knoflook, sjalotten, kunyit, djahe, laos, kencur, trassi, nootmuskaat en peper tot een pasta. Fruit de bumbu met de daun salam in de olie tot het geurt. Voeg het vlees en de gula merah toe, roer goed. Voeg de santen toe en stoof het geheel op laag vuur tot het vlees mals is. Laat de saus tot de helft inkoken. Los het rijstmeel op in wat water en bind de saus hiermee.

Serapah Daging