De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Badjak Tiga
Sambal op basis van rawits
Ingrediënten:
- 50 ml. water
- 2 sjalotten
- 1 serehstengel
- 1 cm. laos
- 2 daun salam
- 2 eetlepels asemwater
- 1 eetlepel gula bali
- 3 eetlepels olie
- zout naar smaak
Bumbu:
- 20 rode rawits
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 2 tomaten
- 2 theelepels trassi
Bereiding:
Kneus de sereh en de laos. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Snijd de rawits, lomboks, knoflook en 2 sjalotten fijn. Snijd de tomaten in stukjes en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit hierin de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de sjalotringen, sereh, laos en daun salam toe en schep het goed door. Voeg de gula bali, het water, zout en het asemwater toe en stoof de sambal tot het water is verdampt. Verwijder de sereh, laos en daun salam.