De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Ayam Pedis
Gestoofde kip in een pittige saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 4 dl. water
- 4 rode lomboks
- 5 kruidnagels
- halve noot nootmuskaat
- 4 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel asempasta
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de 4 lomboks in schuine ringen. Snijd voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Rasp de nootmuskaatnoot en voeg dit samen met de kruidnagels toe. Schep het geheel even door en voeg dan de kip toe tot het van kleur verandert. Voeg het water, ketjap manis en de asempasta toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de lombokringen toe en laat het zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Breng het gerecht op smaak met suiker en zout.