De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pindang Telor Dua
Gekookte eieren met een marmereffect
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 ltr. water
- 6 sjalotten
- 2 serehstengels
- 1 teentje knoflook
- 5 cm. kunyit
- 5 cm. laos
- 2 kardemompeulen
- 4 cm. kaneelstok
- 3 daun salam
- 4 theelepels zwarte thee
- 1 kruidnagel
- 1 steranijs
- sjalotschillen
- 3 theelepels zout
Bereiding:
Kneus de sereh en rasp de laos, kunyit en de knoflook. Kook de eieren hard, laat ze volkomen afkoelen en breek daarna de schalen, zonder die te verwijderen. Doe de eieren terug in het water met alle andere ingrediënten en kook het water totdat het bijna helemaal is verdampt en de eieren donker van kleur zijn. Maak de eieren droog en pel ze.
download