De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Bakar Bumbu Santen
Gegrilde kip in kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 8 kippenbouten
- 400 ml. santen
- 6 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 3 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel witte peper
Bereiding:
Bereiding: Maal de sjalotten, knoflook, djahe, laos, djinten, korianderpoeder en lomboks tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpasta 3 minuten. Voeg santen, ketjap manis, zout, suiker, asempasta en witte peper toe. Roer goed en voeg de kippenbouten toe. Laat 30-40 minuten zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt en de kip gaar is. Haal de kip uit de saus en gril ze 8-10 minuten op een hete barbecue of grillpan, keer halverwege, tot ze goudbruin en licht verkoolde randjes hebben. Serveer met de resterende saus.