De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tumis Ayam Ketimun Pedis
Gestoofde, zeer pittige kipfilet met komkommer
Ingrediënten:
- 300 gr. kipfilet
- 1 dl. water
- 15 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 theelepel gehakte peterselie
- bawang goreng naar smaak
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de kipfilet en knoflook in dunne plakjes. Snijd de sjalotten in ringen en snijd de rawits doormidden. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het in halve ringen. Verhit de olie en fruit de knoflook en de sjalotten tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de rawits, het water en de bouillonblokjes toe en stoof de kip gaar. Breng het op smaak met suiker en zout. Voeg de komkommer toe en stoof het kort mee. Strooi de peterselie en bawang goreng over het gerecht voor het opdienen.