Kering Kentang Pedis

Pittige en knapperige aardappelschotel met een kruidige bumbu


Ingrediënten:

- 750 gr. aardappels
- 75 gr. ebi
- 40 gr. cornflakes
- 1 ltr. kapur sirihwater
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel gula merah
- halve theelepel zout
- halve theelepel azijn

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 kemirienoten
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 kippenbouillonblokje

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Los een halve theelepel kapursirihpoeder op in 1 ltr. water en zet de aardappelen met zout 10 min. in het water. Spoel ze daarna goed af, maak ze droog en frituur ze bruin en krokant. Laat ze goed uitlekken. Week de ebi in heet water totdat ze zacht zijn, droog ze goed en rooster ze daarna in een droge koekenpan krokant. Snijd de sjalotten en lomboks in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Bak dit in olie zachtjes aan. Zet het aan de kant. Maal voor de bumbu de knoflook, sjalotten, gula djawa, kaneel, kemirienoten, kruidnagels, zout, peperkorrels en nootmuskaat tot een pasta. Bak de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak alles droog. Voeg de suiker, gula merah, zout en azijn toe en roer goed door. Voeg de aardappelblokjes, gebakken sjalotten, knoflook, lombokringen en cornflakes toe en meng alles goed door elkaar.

Kering Kentang Pedis