De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Kunyit
Gebakken reepjes varkensvlees met een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 400 gr. hamlappen
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 6 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels oestersaus
- halve eetlepel kunyit
- halve eetlepel sambal manis
- zout
- olie
Bereiding:
Pers de knoflook. Snijd de lappen in dunne reepjes en doe het geheel in een schaal. Snijd de uien in halve ringen. Voeg bij het varkensvlees de uien, oestersaus, ketjap manis, kunyit en zout. Laat dit alles voor ca. 2 uur in de koelkast marineren. Bak de knoflook even in een beetje olie bruin en voeg dan alleen het varkensvlees toe. Laat het vlees goed droogbakken en voeg daarna de sambal en de marinade toe. Laat het geheel een paar min. door sudderen op laag vuur.
download