De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Urap Sayuran
Gemengde groenten met pittige kokos
Ingrediënten:
- 200 gr. vers geraspte kokos
- 150 gr. tauge
- 100 gr. kouseband
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. spinazie
Bumbu:
- 4 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. kencur
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de kool in repen en kook de groente beetgaar. Blancheer de tauge en spinazie in heet water. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snipper ze heel fijn. Schil de kencur en snijd het fijn. Snijd de lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit door de geraspte kokos. Stoom de kokos ca. 20 min. Meng de groente er door en serveer direct.
download