De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Kuning
Malse varkensblokjes met kunyit en kerrie
Ingrediënten:
- 600 gr. hamlappen
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel kunyit
- 1 eetlepel kerrie
- 3 eetlepels olie
- 1 rode ui
- 2 dl. runderbouillon
- 1 dl. water
- zout
Bereiding:
Snijd de hamlappen in ongeveer evengrote blokjes. Doe dit in een kom en voeg knoflookpoeder, zout, ketjap, oestersaus, kunyit en kerrie toe, roer het geheel goed door en laat dit ca. 15 min. intrekken. Snipper de ui fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui hier in. Voeg, als de ui glazig wordt, het vlees toe. Zet het vuur hoog en schep het regelmatig om. Leg de deksel schuin op de pan als het vlees een beetje bruin geworden is, nog steeds op hoog vuur. Voeg na ca. 7 min. de runderbouillon toe en leg nogmaals de deksel schuin terug op de pan. Laat het vlees flink sudderen op hoog vuur. Zodra het vocht bijna is ingedampt een beetje water toevoegen. Schep het geheel goed door. Als het vlees zacht is dit alles overscheppen in een voorverwarmde schaal.