Pepes Jamur Tiram Dua
Gestoomde oesterzwammen in bananenblad met kruiden
Ingrediënten:
- 250 gr. oesterzwammen
- 1 tomaat
- 9 rode rawits
- 25 gr. daun kemangi
- 2 daun salam
- 750 ml. dikke santen
- 2 eetlepels olie
- bananenbladeren
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- halve theelepel suiker
Bereiding:
Snijd de oesterzwammen in stukken. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukken. Snijd de daun salam in vieren. Maal de bumbu tot een pasta. Fruit de pasta in de olie tot het gaat geuren. Voeg de oesterzwammen, tomaatstukken, rawits, daun kemangi, zout, peper en santen toe en breng al roerend aan de kook. Snijd het bananenblad in 8 stukken, leg op elk stuk een stukje daun salam en verdeel het paddenstoelenmengsel over de bananenbladeren. Rol het blad op en steek de uiteinden vast met cocktailprikkers. Stoom de pakketjes in 15 min. gaar.