De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pepes Jamur Tiram
Gestoomde oesterzwammen in bananenblad
Ingrediënten:
- 100 gr. oesterzwammen
- limoensap
- bananenbladeren
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 5 rode rawits
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snipper de sjalotten, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Snijd de oesterzwammen in repen. Meng de oesterzwammen door de bumbu, voeg limoensap toe en roer alles goed door elkaar. Snijd het bananenblad in stukken en verdeel het mengsel over de bladeren. Rol de bladeren op, maak de uiteinden vast met cocktailprikkers en stoom de pakketjes in 30 min. gaar.
download