De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pepes Jamur Tiram Pedis
Gestoomde pakketjes met oesterzwammen
Ingrediënten:
- 250 gr. oesterzwammen
- 25 gr. daun kemangi
- 75 ml. dikke santen
- 8 rode rawits
- 1 tomaat
- 2 daun salam
- 2 eetlepels olie
- bananenblad
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel trassi
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de oesterzwammen in stukken. Ontvel de tomaat, snijd het in stukken en snijd de daun salam in vieren. Snijd de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de oesterzwammen, tomaat, hele rawits, daun kemangi, zout, peper en santen toe en breng het geheel aan de kook. Snijd het bananenblad in 8 stukken, leg op elk stuk een daun salam en verdeel het paddenstoelenmengsel over de bananenbladeren. Rol ze strak op en steek de uiteinden met cocktailprikkers vast en stoom de pakketjes in 15 min. gaar.