De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Asam Berempah Ayam
Gestoofde kip in een pikante kerriesaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 5 dl. water
- 3 groene lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 serehstengel
- 1 aardappel
- 1 tomaat
- 1 cm. djahe
- 8 kerriebladeren
- 1 eetlepel asempasta
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snipper de ui en snijd de lomboks in ringen. Rasp de knoflook en de djahe en kneus de sereh. Schil de aardappel, snijd het in stukken en snijd de tomaat in parten. Verhit een beetje olie en fruit de ui, knoflook, djahe en kerriebladeren tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak het geheel tot de kip van kleur verandert. Voeg de ketumbar, kunyit, sereh en kerriepoeder toe en schep het door. Voeg het water toe en stoof de kip bijna gaar. Voeg de aardappel, lomboks, zout en suiker naar smaak toe en stoof de kip en de aardappel gaar. Voeg op het laatst de tomaat toe. Verwijder de sereh en de kerriebladeren voor het serveren.