Puding Lapis Karamel
Lagenpudding met karamel, koffie en romige saus
Ingrediënten:
Laag 1:
- 3 dl. melk
- 1 dl. slagroom
- 100 gr. suiker
- 1 pakje witte agar-agar
- 80 ml. eiwit
- 2 eetlepels citroensap
Laag 2:
- 5 dl. melk
- 100 gr. suiker
- 75 gr. suiker
- 1 pakje witte agar-agar
- 1,5 dl. slagroom
Laag 3:
- 6 dl. water
- 100 gr. suiker
- 1 pakje witte agar-agar
- 2 eetlepels instant koffiepoeder
Saus:
- 5 dl. melk
- 75 gr. suiker
- 3 eidooiers
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels rum
Bereiding:
Spoel een puddingvorm om met water. Klop de eiwitten stijf.
Laag 1: Meng de agar-agar met de suiker en de melk en breng het aan de kook. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Spatel de geklopte eiwitten en het citroensap erdoor en giet dit in de puddingvorm. Laat deze laag in de koelkast opstijven.
Laag 2: Smelt de 100 gr. suiker tot een karamel. Voeg de melk al roerend toe tot de karamel is opgelost. Voeg de suiker en de agar-agar toe en breng weer aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Schenk deze laag op de opgesteven laag in de puddingvorm en zet hem weer in de koelkast.
Laag 3: Breng het water met de instantkoffie, suiker en de agar-agar aan de kook. Schenk dit op de opgesteven lagen en plaats de pudding weer in de koelkast om helemaal op te stijven.
Saus: Klop de eidooiers door de melk. Los de maizena op in een beetje water en giet dit bij de saus. Breng de saus aan de kook en laat het binden. Laat de saus afkoelen en roer dan de rum erdoor.