De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bakwan Tauge
Gefrituurde groentebollen met tauge en garnalen
Ingrediënten:
- 250 gr. tauge
- 150 gr. garnalen
- 100 gr. garnalen
- 2 stengels selderij
- 2 lente-uitjes
- olie om te frituren
Beslag:
- 100 gr. tarwebloem
- 1,5 dl. melk
- 3 teentjes knoflook
- 1 ei
- kwart theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
Bereiding:
Spoel de tauge met heet water af. Snijd de selderij in dunne plakjes, de lente-uitjes in dunne ringen en hak 150 gr. garnalen grof. Laat de overige garnalen heel. Kluts het ei en pers de knoflook uit. Meng alle ingrediënten met de bloem tot een glad beslag. Roer de tauge, selderij, lente-ui en gehakte garnalen er doorheen.
Verhit voldoende olie en dompel een metalen pollepel in de olie. Vul de lepel met olie en gebruik hem als vorm. Vul de pollepel met beslag, leg hierop een hele garnaal en frituur de bakwan gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.