De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Loempia Nanas Karamel
Ananasloempia met karamelsaus
Ingrediënten:
- 75 gr. suiker
- 15 loempiavellen
- 1 hele ananas
- 2 cm. kaneelstok
- olie
Karamelsaus:
- 125 gr. suiker
- 5 dl. warme melk
- 2 eetlepels rum
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel boter
Bereiding:
Karamelsaus: Leng de maizena aan met een beetje water en houd dit apart. Laat de suiker op laag vuur smelten en bruin worden. Giet heel voorzichtig en al roerend de warme melk er bij en kook totdat de karamel is opgelost. Roer de boter door de karamel en bind de saus met de aangelengde maizena. Voeg al roerend de rum toe.
Schil de ananas en snijd het in blokjes. Doe de blokjes met de suiker en het kaneelstokje in een pan en laat de suiker op laag vuur smelten. Laat het goed afkoelen. Leg een eetlepel ananas op een loempiavel en rol het als een enveloppe op. Meng een beetje water met een eetlepel bloem en plak de uiteinden hiermee vast. Frituur de loempia's in hete olie mooi bruin en krokant. Serveer de loempia's met karamelsaus.