De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Tahu Lodeh Cabe
Kouseband, tahu en petehbonen in zeer pittige kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 200 gr. kouseband
- 1 ltr. santen
- 20 petehbonen
- 8 rode lomboks
- 8 groene lomboks
- 3 cm. laos
- 3 daun salam
- 1 eetlepel ebi
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- halve eetlepel ketumbar
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Rooster de ketumbar in een droge koekenpan. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Kneus de laos. Verhit de olie en fruit de bumbu, laos en de daun salam tot het begint te geuren. Voeg de santen toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Snijd de tahu in blokjes, de lomboks in schuine ringen en snijd de kouseband in stukken van 3 cm. Snijd de petehbonen in tweeën. Week de ebi in heet water en spoel het af. Doe alle ingrediënten bij de santen en laat het al roerend zachtjes koken totdat de kouseband beetgaar is.