De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Daging Sapi Kelapa
Gegrilde rundvleessateh met kokos en pindasaus
Ingrediënten:
- 500 gr. biefstuk
- vers geraspte kokos
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
Pindasaus:
- 150 gr. geroosterde pinda's
- 1,5 dl. kokend water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel bruine suiker
- halve theelepel zout
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Rooster de ketumbar en de kunyit en maal de bumbu tot een pasta. Meng dit met de geraspte kokos en meng dit met het vlees. Laat het 30 min. marineren. Rijg het vlees aan satehstokjes en rooster ze op een hete gril of barbecue. Maal voor de pindasaus alle ingrediënten tot een pasta en schenk er al roerend het hete water door tot de gewenste dikte is bereikt. Serveer de sateh met de pindasaus.