De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Kembung Kukus Nanas
Gestoomde makreel in een saus met ananas
Ingrediënten:
- 3 makrelen
- 1 ananas
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Schil de ananas en snijd het in stukken. Snijd de ui in ringen. Pers de citroen uit en snijd de schil in reepjes. Zorg er voor dat er geen wit meer aan de schil zit, dat smaakt namelijk erg bitter. Maak de vissen goed schoon en wrijf ze in met citroensap, peper en zout. Stop de citroenschil in de vissen. Leg ze in een vuurvaste schaal, verdeel de uienringen er over en leg de ananasstukken er omheen. Breng een stoompan aan de kook en stoom de vis in 15 min. gaar.
download