De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Kong
Blokjes varkensvlees in een zeer kruidige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 varkenshaas
- 6 tenen knoflook
- 3 schijven djahe
- 3 theelepels zout
- 2 theelepels peper
- 2 theelepels Chinese 5-kruidenpoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 kop water
- 2 koppen ketjap manis
- 2 theelepels ve-tsin
- 1 eetlepel gula djawa
- azijn
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pel de knoflook en schil de djahe. De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta. De olie verhitten en de pasta even roerbakken. Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen. Dan het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij. Alles nog eens goed doorroeren en aan de kook brengen. Dan het vuur lager, deksel op de pan en gaar laten sudderen tot de jus wat ingedikt is. Wel af en toe door de pan roeren.