De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Bakar Bumbu Sereh
Gegrilde kip in kruidige citroengras-saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 2,5 dl. santen
- 1 dl. water
- 8 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 5 rawits
- 3 serehstengels
- 4 daun salam
- 6 daun djeruk purut
- 30 daun kemangi
- 1 limoen
- 1 citroen
- 4 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 1 cm. kunyit
- 2 cm. kencur
- 6 kemirienoten
- 3 eetlepels olie
- 20 gr. gula merah
- zout
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en marineer deze met zout en limoensap gedurende 30 min.. Hak het witte deel van de sereh fijn en kneus het groene deel. Maal de sjalotten, knoflook, rawits, djahe, laos, kunyit, kencur en kemirienoten tot een gladde pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpasta 3 min.. Voeg de kip toe en bak tot deze licht kleurt. Voeg santen, water, zout, gula merah, het groene deel van de sereh, daun salam en daun djeruk purut toe. Laat 30-40 min. sudderen tot de saus indikt en de kip gaar is. Haal de kip uit de saus en verwijder de sereh en bladeren. Roer citroensap en daun kemangi door de saus. Gril de kip in de oven of op de barbecue, bestrijk regelmatig met saus, tot hij goudbruin en krokant is. Serveer met de resterende saus.