De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pesmol Telor Goreng
Gefrituurde eieren in een pittige, zoet/zure saus
Ingrediënten:
- 4 hardgekookte eieren
- 125 ml. water
- 4 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 eetlepel rijstazijn
- 3 theelepels suiker
- zout
- olie
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Snijd de lomboks en sjalotten in ringen en snijd de wortel en komkommer in luciferdunne reepjes. Verhit voldoende olie en frituur de eieren mooi bruin en krokant, laat ze uitlekken. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta.
Verhit een beetje olie en fruit de bumbu samen met de sereh, daun salam en daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de lomboks, wortel, komkommer, sjalotten en gefrituurde eieren toe. Breng het geheel op smaak met rijstazijn, suiker en zout en laat de saus inkoken.