De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sop Ikan Patin
Pittige vissoep van pangasius
Ingrediënten:
- 400 gr. pangasius
- 8 dl. water
- 8 rode rawits
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 groene tomaten
- 3 serehstengels
- 4 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tomaten, knoflook en de sjalotten in dunne plakken. Kneus de sereh, rasp de kunyit en snijd de nerven uit de daun djeruk purut. Snijd de vis in dikke moten en marineer het met zout en limoensap. Breng het water aan de kook met de sjalotten, knoflook, djahe, rawits, kunyit, daun djeruk purut, daun salam en de sereh. Laat dit een half uur zachtjes koken. Voeg de vis, zout, suiker, tomaten en limoensap toe en stoof de vis gaar.
download