De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Ketjap Pedis
Pittig varkensvlees in ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 3 uien
- 3 tenen knoflook
- 4 lente-uien
- 4 schijven djahe
- 3 rode lomboks
- halve theelepel peper
- halve theelepel nootmuskaat
- zout
- 3 eetlepels olie
- 1 dl. ketjap manis
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de ui, knoflook, lombok en de djahe fijn in de vijzel. Meng peper, nootmuskaat en zout naar smaak door de uienmassa en laat het vlees hierin 30 min. marineren. Verhit de olie in een wok en braad het vlees hierin aan. Voeg ketjap en een scheutje water toe en laat het vlees in ca. 20 min. gaar stoven. Lekker met witte rijst.
download