De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Hitam Sayuran
Pittige roerbak van zwarte rijst met groenten
Ingrediënten:
- 150 gr. zwarte rijst
- 50 gr. wortelen
- 50 gr. sperziebonen
- 2 sjalotten
- 2 groene lomboks
- 1 rode lombok
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel margarine
- halve theelepel gemalen peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Was de rijst goed en kook het gaar. Snijd de wortelen in stukken en breek de boontjes in tweeën. Snijd de lomboks en sjalotten in ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Fruit de sjalotten en de knoflook in margarine tot het begint te geuren. Voeg de lomboks toe en bak ze even mee. Voeg de wortelen en de boontjes toe en roerbak ze beetgaar. Voeg de rijst toe, schep het goed door en breng het geheel op smaak met peper en zout.
download