De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Bola-Bola Tahu
Gestoofde tahuballetjes in kruidige saus
Ingrediënten:
- 350 gr. tahu
- 50 gr. rundergehakt
- 1 theelepel maizena
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
- kwart theelepel suiker
Bumbu:
- 5 dl. water
- 1 dl. ketjap manis
- 8 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kruidnagels
- 2 cm. kaneelstok
- 2 cm. laos
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel nootmuskaat
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
Bereiding:
Prak de tahu fijn en meng met rundergehakt, maizena, zout, peper en suiker. Vorm balletjes van dit mengsel en frituur ze in olie tot ze bruin zijn, laat dit uitlekken. Verhit de olie en fruit de gesneden sjalotten, knoflook, kruidnagels, kaneelstok en gekneusde laos. Voeg de tahuballetjes toe en schep het om. Voeg ketjap manis, zout, peper, nootmuskaat en ketumbar toe. Roer en voeg het water toe. Breng het geheel aan de kook en stoof op laag vuur tot de saus is ingedikt.