De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Ketjap Lima
Gestoofde speklapjes in ketjapsaus
Ingrediënten:
- 8 speklappen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- sambal manis
- peper
- zout
Bereiding:
Rasp de djahe en laos. Snijd de speklappen in stukjes. Wrijf ze in met peper, zout en ketjap en laat dit minimaal een half uur marineren. Snipper de uien en fruit ze glazig. Voeg het spek en de marinade toe en laat dit alles op een laag vuur smoren. Voeg naar eigen smaak de kruiden toe. Laat het geheel nog even pruttelen tot het vlees gaar is. Als het te droog wordt dan wat water toevoegen.
download