De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Pedis Manis
Gefrituurde tempeh in een zoete, hete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. tempeh
- 1 dl. water
- 6 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels suiker
- kwart theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes, frituur ze goudbruin en laat ze goed uitlekken. Maal de lomboks, sjalotten, knoflook en de djahe tot een pasta en fruit dit in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de suiker, ketjap, zout en het water toe en breng het al roerend aan de kook. Kook de saus tot de gewenste dikte in, voeg dan de tempeh toe en schep de tempeh door de saus.
download