De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bakwan Sayur
Krokant gefrituurde groentebollen
Ingrediënten:
- 200 gr. bloem
- 50 gr. tauge
- 3 koolbladeren
- 1 wortel
- 1 stengel selderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel peper
- halve theelepel bakpoeder
- zout naar smaak
- voldoende water
- olie om te frituren
Bereiding:
Spoel de tauge af met heet water. Snijd de koolbladeren fijn, snijd de selderij in plakjes en rasp de wortel. Pers de knoflook uit en snijd de lente-ui in ringen. Meng de groente met de knoflook, peper en zout. Strooi de bloem en het bakpoeder over de groente en schenk er wat water bij. Kneed alles goed door elkaar en schenk er water bij mocht het te droog zijn. Verhit olie om te frituren. Neem een eetlepel groentemengsel en frituur dit mooi bruin en krokant.
download