De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Lado Mudo
Sambal op basis van groene tomaten met zoute visjes
Ingrediënten:
- 5 groene lomboks
- 8 sjalotten
- 4 groene tomaten
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels ikan teri
- 4 eetlepels olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Hak de tomaten en lomboks grof en snipper de sjalotten fijn. Week de ikan teri in warm water, spoel ze af, droog ze goed en snijd ze grof. Stoof de lomboks en de tomaten in een beetje water gaar en pureer het. Verhit de olie en frituur de ikan teri krokant. Schep het uit de pan en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de sjalotten tot het glazig ziet en voeg de tomatenpuree toe. Voeg de ikan teri toe, schep het door en roer tot de sambal de gewenste dikte heeft bereikt. Breng het geheel op smaak met zout en limoensap.
download