De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Putri Mandi Ketan
Gekleurde bolletjes gevuld met zoete kokos in een kokossaus
Ingrediënten:
- 150 gr. ketanmeel
- 2 dl. santen
- verschillende kleurstoffen
- water
- zout
Vulling:
- 50 gr. geraspte kokos
- 25 gr. gula merah
- 50 ml. water
- 1 daun pandan
Saus:
- 1 dl. santen
- 1 daun pandan
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel maïzena
- zout
Bereiding:
Kneed het ketanmeel met de santen en het zout tot een deeg. Verdeel het deeg in drieën en kleur elk deel naar wens. Doe de geraspte kokos, gula merah, water en de daun pandan in een pan en laat het zachtjes koken tot het water helemaal is opgenomen, laat dit afkoelen. Breng voor de saus de santen met de suiker, het zout en de daun pandan aan de kook. Los de maïzena op in een beetje water en bind hiermee de saus.
Neem van het deeg een bolletje, druk die plat, leg wat van de vulling in het midden en rol het deeg dan weer tot een bolletje. Breng een pan met voldoende water aan de kook en leg er een aantal bolletjes in tot ze gaan drijven. Doe enkele bolletjes in een schaaltje en schenk de kokossaus er over.