De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pisang Molen Renyah
Gefrituurde bananen in een krokant jasje
Ingrediënten:
- 250 gr. bloem
- 65 gr. basterdsuiker
- 65 gr. margarine
- 4 bananen
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel ijswater
- olie
Bereiding:
Snijd de bananen in tweeën en daarna over de lengte doormidden. Zeef de bloem, suiker, vanillepoeder, zout en bakpoeder in een kom. Mix de boter met het ei tot een gladde massa en roer het bloemmengsel er door. Voeg het ijswater toe en kneed het tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een half uur in de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd het in repen van 1 cm. breedte. Wikkel een reepje deeg om een banaan zodat de banaan volledig is bedekt. Verhit voldoende olie en frituur de banaan gaar en goudbruin krokant. Bestrooi ze eventueel met poedersuiker.