Sayur Campur Dua
Groentegerecht met garnalen en noedels in kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 250 gr. garnalen
- 250 gr. eiermie
- 150 gr. witte kool
- 150 gr. tauge
- halve blok tahu
- 2 lente-ui
- 2 stengels selderie
- 2 eetlepels bawang goreng
- olie
Bumbu:
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- zout
Bouillon:
- 5 dl. bouillon
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 bouillonblok
- kwart theelepel suiker
Bereiding:
Snijd de lente-ui en selderie in kleine stukjes. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kool in dunne repen en spoel deze samen met de tauge af met heet water. Snijd de tahu in blokjes en frituur deze goudbruin in olie. Laat de tahu uitlekken. Hak de knoflook fijn en fruit deze in een beetje olie. Voeg de garnalen toe en bak tot ze kleur krijgen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de bouillon met ketjap manis, suiker en het bouillonblokje.
Serveren: Verdeel de eiermie over kommen. Leg hierop de kool, tauge, tahu en garnalen. Schenk de hete bouillon erover en garneer met lente-ui, selderie en bawang goreng.