De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Orak Arik Tahu
Roerbak van tofu met kippengehakt en bamboe
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 100 gr. kippengehakt
- 100 gr. bambuscheuten
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 ui
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 theelepel zout
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Rasp de knoflook en snipper de ui en lombok fijn. Snijd de bambuscheuten in reepjes en snijd de lente-ui in ringen. Laat de tahu uitlekken en prak die met een vork fijn. Verhit de olie en fruit de lombok, knoflook en ui tot het begint te geuren. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het van kleur verandert. Voeg de tahu en de bambuscheuten toe en bak dit even mee. Voeg de overige ingrediënten toe en schep het goed door totdat het gerecht droog is.
download