Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Ayam Goreng Bumbu Sambal Takokak

Gebakken kip in een hete sambal met mini aubergines


Ingrediënten:

- 500 gr. kippendijen
- 1 lente-ui
- 1 daun djeruk purut
- limoensap
- zout
- olie

Bumbu A:

- 1 serehstengel
- 1 cm. kunyit
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel peper
- zout

Sambal:

- 60 gr. takokak
- 2 daun djeruk purut
- limoensap
- zout

Bumbu B:

- 6 sjalotten
- 10 rode lomboks
- 4 rode rawits
- 2 kemirienoten
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr. gula djawa
- halve theelepel trassi

Bereiding:

Maal de bumbu A (serehstengel, kunyit, knoflook, ketumbar, peper en zout) tot een pasta. Snijd de kippendijen in blokjes en de lente-ui in ringen. Wrijf de kip in met de bumbu A, zout en limoensap, en laat dit een half uur marineren. Verhit olie in een pan en bak de kip bruin en gaar. Maal de bumbu B (sjalotten, lomboks, rawits, kemirienoten, knoflook, gula djawa en trassi) tot een pasta. Bak deze pasta met de daun djeruk purut tot het geurt. Voeg zout en takokak toe en stoof de sambal gaar. Meng de kip en limoensap door de sambal. Garneer met de lente-ui.

download