De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Bumbu Sambal Takokak
Gebakken kip in een hete sambal met mini aubergines
Ingrediënten:
- 500 gr. kippendijen
- 1 lente-ui
- 1 daun djeruk purut
- limoensap
- zout
- olie
Bumbu A:
- 1 serehstengel
- 1 cm. kunyit
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel peper
- zout
Sambal:
- 60 gr. takokak
- 2 daun djeruk purut
- limoensap
- zout
Bumbu B:
- 6 sjalotten
- 10 rode lomboks
- 4 rode rawits
- 2 kemirienoten
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr. gula djawa
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Maal de bumbu A (serehstengel, kunyit, knoflook, ketumbar, peper en zout) tot een pasta. Snijd de kippendijen in blokjes en de lente-ui in ringen. Wrijf de kip in met de bumbu A, zout en limoensap, en laat dit een half uur marineren. Verhit olie in een pan en bak de kip bruin en gaar. Maal de bumbu B (sjalotten, lomboks, rawits, kemirienoten, knoflook, gula djawa en trassi) tot een pasta. Bak deze pasta met de daun djeruk purut tot het geurt. Voeg zout en takokak toe en stoof de sambal gaar. Meng de kip en limoensap door de sambal. Garneer met de lente-ui.