De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Takokak Masak Taoco
Wilde aubergines en tofu in pittige zwarte bonensaus
Ingrediënten:
- 80 gr. tempeh
- 60 gr. takokak
- 50 gr. ikan teri
- 2 dl. water
- 1 blok tahu
- 1 serehstengel
- 2 cm. laos
- 3 daun salam
- 3 eetlepels taoco
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 9 groene lomboks
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en frituur ze goudbruin. Prak de tempeh grof, week de ikan teri in lauw water en spoel ze af. Kneus de sereh en de laos. Breng het water zachtjes aan de kook. Snijd de ingrediënten voor de bumbu grof en stoof dit samen met de laos, sereh, daun salam en ikan teri in het water. Voeg de takokak, tahu en tempeh toe en stoof alles gaar.
download