De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Ayam Goreng Renyah
Krokant gefrituurde kipspiesjes met ui en paprika
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 100 gr. panko
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eiwitten
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- olie
Bereiding:
Snijd de kipfilet, ui en paprika in ongeveer evengrote stukken. Rasp of pers de knoflook. Kluts de eiwitten los. Wrijf de kip in met zout, peper en knoflook en laat dit een half uur staan. Rijg de blokjes kip om en om met ui en paprika aan satehstokjes, rol ze door het eiwit en daarna door de panko. Zorg er voor dat het helemaal met panko is bedekt. Leg de sateh een half uur aan de kant om te drogen. Verhit voldoende olie en frituur ze mooi bruin en krokant.
download