De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kalio Daging Padang
Rundvlees in een hete kokosmelksaus met bruine bonen
Ingrediënten:
- 500 gr. rundvlees
- 100 gr. gekookte bruine bonen
- 4 dl. santen
- 1 dl. kokoswater
- 1 serehstengel
- 3 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 1 theelepel asempasta
- olie
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 5 rode rawits
- 4 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 5 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepel djinten
- 2 theelepels suiker
- zout
Bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Schil de kunyit en djahe en snijd het fijn. Kneus de serehstengel en laos. Snipper de knoflook, sjalotjes, lomboks en rawits fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Maal de bumbu tot je een pasta hebt. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak dit tot het van kleur verandert. Voeg de santen en het kokoswater toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de laos, sereh, asempasta, daun djeruk purut en daun salam toe. Stoof het vlees hier in gaar en laat de saus inkoken. Voeg vlak voor het opdienen de uitgelekte bonen toe, schep het door en serveer het gerecht warm.