Totaal recepten

2833 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Tahu Krispi

Krokante gefrituurde tahu met garnalen en groenten


Ingrediënten:

- 100 gr. wortels
- 100 gr. garnalen
- 1 blok tahu
- 1 lente-ui

Beslag:

- 75 gr. maizena
- 1,5 dl. water
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel bieslook
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- olie

Bereiding:

Prak de tahu grof met een vork en doe dit in een grote mengkom. Rasp de wortels grof en blancheer ze kort in kokend water, laat ze goed uitlekken. Snijd de garnalen in kleine stukjes en bak ze in een scheutje olie tot ze licht roze kleuren. Snijd het witte deel van de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg de geblancheerde wortels, gebakken garnalen en lente-ui toe aan de geprakte tahu en meng alles grondig door elkaar.

Maak het beslag door eerst de knoflook fijn te raspen en de bieslook zeer fijn te snijden. Meng in een aparte kom de maizena, bloem, water, bieslook, knoflook, zout en peper tot een glad beslag. Voeg het tahu-mengsel toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.

Verhit een royale laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een eetlepel porties van het mengsel in de hete olie en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat de tahu krispi uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer direct met sambal lampung als pittige dipsaus.

download