De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dendeng Balado Hijau
Krokant gebakken rundvlees met groene sambal
Ingrediënten:
- 500 gr. rundvlees
- 1,5 ltr. kokoswater
Bumbu:
- 5 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels zout
Sambal Hijau:
- 300 gr. groene lomboks
- 10 sjalotten
- 5 groene tomaten
- 1 eetlepel limoensap
- 6 eetlepels olie
Bereiding:
Schil de djahe en snijd het fijn evenals de knoflook en maal de bumbu fijn. Kook het vlees met de bumbu in het (kokos)water gaar en bewaar de bouillon. Snijd het vlees in 1 cm. dunne plakken en sla ze zo plat mogelijk met een vleeshamer. Verhit wat olie en bak het vlees mooi bruin van kleur.
Snijd de lomboks, tomaten en de sjalotten fijn. Verhit de olie en fruit de lomboks en de sjalotten tot het gaat geuren. Voeg 50 ml. bouillon toe en laat dit inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de tomaten en het limoensap toe en stoof de tomaten gaar. Serveer de sambal over de plakken vlees.