De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bebotok Ikan Tenggiri
Gestoomde pakketjes gevuld met zeer pittig gekruide makreel
Ingrediënten:
- 750 gr. makreel
- 50 gr. geraspte kokos
- 1 dl. santen
- 10 rode rawits
- 2 lente-uitjes
- bananenblad
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels asempasta
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de lente-uitjes en rawits in ringen. Snijd de daun djeruk purut heel fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en snijd de makreel in 4 stukken. Meng de bumbu met de santen, rawits, geraspte kokos en lente-uitjes. Snijd het bananenblad in 4 stukken. Verdeel de helft van het kruidenmengsel over het bananenblad en leg er een stuk makreel op. Verdeel de rest van het kruidenmengsel hier over, vouw de pakketjes dicht en sluit de uiteinden met cocktailprikkers. Breng een stoompan aan de kook en stoom de pakketjes in 30 min. gaar.