De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Irian Jaya
Blokjes varkensvlees in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 schijf djahe
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel sambal
- citroensap
- ketjap manis
- zout
- olie
Bereiding:
Vlees in blokjes snijden, zet dit in een marinade van ketjap, ketumbar, knoflook, sambal, zout, 1 eetlepel olie en citroensap. Sjalotjes fijnsnijden. Olie in de pan en fruit hierin de sjalotten, 1 knoflook, kemirienoten, peper, djahe, sereh tot het geurig ruikt en daarna het vlees erbij mengen. Goed omscheppen en laten sudderen tot het gaar is. Eventueel een kopje water bijvoegen en een eetlepel ketjap.
download