De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Telor Bebek Asin
Zoute eendeneieren
Ingrediënten:
- 10 eendeneieren
- 500 gr. zout
- 2 ltr. water
Bereiding:
Leg de eieren 2 min. in koud water en schuur ze dan voorzichtig met een schuursponsje schoon. De poriën zijn hierdoor dan helemaal geopend. Leg de eieren in een grote afsluitbare bak. Breng het water aan de kook en los het zout hierin op. Laat het pekelwater helemaal afkoelen en schenk het dan op de eieren. De eieren gaan in zout water drijven en om dit te voorkomen vul je een plastic zak met water en leg je dat op de eieren, zodat ze volledig onder het pekelwater liggen. Laat de eieren twee tot drie weken in het pekelwater liggen. Kook of stoom de eieren in 15 min. gaar voor gebruik.
download