De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Brintik Crispy
Tofu in een krokant jasje met een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 250 gr. tahu
- 100 gr. bloem
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- water
Saus:
- 1 lente-ui
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel ketjap asin
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 10x10x1 cm. Klop de eieren los. Rasp de knoflook en roer dit met de peper en het zout door een beetje water. Leg de tahublokjes in het water en laat het 20 min. staan. Zeef de bloem met het bakpoeder en de maizena en meng dit door de eieren. Dompel de tahublokjes in het beslag, voeg wat van het knoflookwater toe als het beslag te dik is. Verhit ruim olie en frituur de tahu goudbruin krokant. Snijd de lente-ui fijn en meng dit door de ketjap manis en ketjap asin en serveer deze saus bij de Tahu Brintik Crispy.