Cakwe Goreng Isi Kombinasi
Gefrituurde deegrollen met garnalen en makreelvulling
Ingrediënten:
- 4 cakwe
- olie
Vulling:
- 200 gr. garnalen
- 100 gr. makreel
- 25 gr. wortel
- 25 gr. maizena
- 1 rode lombok
- 1 lente-ui
- 1 stengel selderie
- 2 eiwitten
- 1 theelepel vissaus
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
Saus:
- 250 ml. water
- 4 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels suiker
- halve theelepel zout
- halve theelepel azijn
- maizena
Bereiding:
Maak eerst 4 cakwe. Snijd de cakwe in stukken van 5 cm. Hak de garnalen grof en pureer de makreel. Snijd de wortel, lombok en lente-ui fijn. Hak de selderie grof. Roer alle ingrediënten voor de vulling tot een gladde massa. Leg op elke plak deeg wat vulling en rol het deeg op. Frituur de rollen in hete olie bruin. Snijd ze daarna in stukken.
Voor de saus hak je de rawits, lomboks en knoflook fijn. Breng dit met water, zout en suiker aan de kook. Los de maizena op in een beetje water en bind de saus ermee. Breng op smaak met azijn. Serveer de cakwe met de saus.