De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Lemper Semar Mendem
Kleefrijstrolletjes met kippengehakt gerold in een flensje
Ingrediënten:
- 250 gr. witte ketan
- 125 ml. dikke santen
- 1 daun pandan
- halve theelepel zout
Vulling:
- 250 gr. kipfilet
- 125 dl. santen
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
Bumbu:
- 2 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 1 kemirienoot
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel suiker
- kwart theelepel zout
Flensjes:
- 1 dl. water
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- halve theelepel zout
Bereiding:
Week de ketan 15 min. in koud water. Kook de kip gaar en snijd het vlees heel fijn. Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de santen, kip, daun salam en de sereh toe en schep het door tot de vulling bijna droog is, laat het afkoelen.
Stoom de ketan 20 min. Breng de dikke santen met het zout en daun pandan aan de kook. Voeg de gestoomde ketan toe en stoof totdat de santen volledig is geabsorbeerd. Stoom de ketan in 30 min. helemaal gaar. Meng voor de flensjes alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad beslag en bak hiervan 10 dunne flensjes. Neem wat rijst en druk het plat. Leg er wat vulling op en rol de rijst tot een cylindervorm. Rol de rijst in een flensje, vouw het dicht als een enveloppe en serveer meteen.